@* BANNER 1 - START *@
 • СеиНет
 • @* BANNER 1 - END *@ @* BANNER 2 - START *@
 • mTrader
 • @* BANNER 2 - END *@
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
5.351,10 -0,02 3.253.467
TNB
14.992,06 1,02 3.013.405
MPT
50.046,15 -0,28 2.602.400
OHB
6.600,00 -1,49 1.122.000
ALK
8.400,52 -0,04 764.447
RMDEN17
97,52 0,02 706.907
GRNT
833,75 -0,19 333.500
TEL
302,00 0,33 199.320
STB
1.264,00 -0,22 126.400
RMDEN10
98,90 1,96 86.812
17.01.2019
Датум 17.01.2019
Вкупен промет-МКД 12.286.958
Официјален пазар 12.286.958
Редовен пазар 0
Блок трансакции 0
Трансакции 63
Капитализација котирани акции (МКД) 164.802.628.964
Добитници 4
Губитници 6
Без промена 2
Девизни курсеви
1 USD = 54,01 МКД     1 EUR = 61,51 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
5.351,10 -0,02 3.253.467
TNB
14.992,06 1,02 3.013.405
MPT
50.046,15 -0,28 2.602.400
OHB
6.600,00 -1,49 1.122.000
ALK
8.400,52 -0,04 764.447
GRNT
833,75 -0,19 333.500
TEL
302,00 0,33 199.320
STB
1.264,00 -0,22 126.400
TTK
1.350,00 0,00 24.300
MTUR
5.100,00 0,00 0
17.01.2019
MBI10 3.621,45 -0,06% 17.01.2019 13:55:42 Мин.: 3.620,73 Макс.: 3.623,75
Пазарна капитализација (МКД) 103.161.803.266
Коефициент цена/добивка 12,55
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,39
OMB 131,37 0,05% 17.01.2019 10:29:40 Мин.: 131,30 Макс.: 131,37
Пазарна капитализација (МКД) 3.254.424.117
Комерцијална
Комерцијален оглас
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
RMDEN10 98,90 1,96
TNB 14.992,06 1,02
TEL 302,00 0,33
RMDEN17 97,52 0,02
17.01.2019
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
OHB 6.600,00 -1,49
MPT 50.046,15 -0,28
STB 1.264,00 -0,22
GRNT 833,75 -0,19
ALK 8.400,52 -0,04
17.01.2019
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
TEL 28.943.311.560 0,33
STB 22.069.667.520 -0,22
TNB 12.804.133.756 1,02
KMB 12.195.515.424 -0,02
ALK 12.024.109.504 -0,04
17.01.2019
Шифра на ХВ Р/Е
TNB 6,03
OHB 9,71
STB 10,80
TTK 12,24
KMB 14,43
повеќе 17.01.2019
Шифра на ХВ Р/В
GRNT 0,51
OKTA 0,83
OHB 1,02
TTK 1,10
KMB 1,10
повеќе 17.01.2019
 1. Годишен билтен за 2018 година

  Објавен е годишниот статистички билтен за 2018 година. Во продолжение линк од објавата
 2. Билтен за Декември 2018

  Објавен е месечениот статистички билтен за Декември 2018 година. Во продолжение линк од објавата
 3. Котација на државни обврзници почнувајќи од 08.01.2019 година

  Почнувајќи од 08.01.2019 година на Официјалниот пазар на Македонската берза на хартии од вредност АД Скопје, ќе бидат примени на котација и ќе започне тргувањето со 132 емисии на државни обврзници
 4. Преглед на финансиски податоци за котираните друштва

  Прегледот на финансиските податоци на котираните друштва за периодот 01.01.-30.09.2018 година може да го...
 5. Државните хартии од вредност ќе котираат на Македонска берза

  На 19.12.2018 година министерот за финансии Драган Тевдовски и директорот на Македонска берза Иван Штериев, потпишаа договор за котација на државните обврзници. 

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

Нема податоци

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци